Brazylijskie ciasto kukurydziane „Bolo de Fuba com Coco”
Składniki:
- 200g mąki z niebieskiej kukurydzy BLUECORN
- 200g mąki pszennej
- 150g margaryny
- 150g cukru
- 150g wiórków kokosowych
- 5 jaj
- 450g mleka
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Oddziel żółtka od białka. Wymieszaj żółtka z cukrem i margaryną aby konsystencja była gładka. Systematycznie dodawaj do wymieszania mąkę z niebieskiej kukurydzy BLUECORN, pszenną oraz wiórki kokosowe.
- Dodaj mleko i wymieszaj ciasto lecz uważaj, aby nie było zbyt rzadkie (powinno być gęste).
- Ubij białka jajek na gęsto i dodaj do ciasta. Dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Przełóż masę do formy. Zredukuj temperaturę do 180°C i piec ciasto przez 40 minut.
SMACZNEGO :)
Przygotowanie: Gabriele Staab, Germany
Więcej zdjęć: