Przepisy
Brazylijskie ciasto kukurydziane „Bolo de Fuba com Coco”

Brazylijskie ciasto kukurydziane „Bolo de Fuba com Coco”

Składniki:

 

  • 200g mąki z niebieskiej kukurydzy BLUECORN
  • 200g mąki pszennej
  • 150g margaryny
  • 150g cukru
  • 150g wiórków kokosowych
  • 5 jaj
  • 450g mleka 
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Oddziel żółtka od białka. Wymieszaj żółtka z cukrem i margaryną aby konsystencja była gładka. Systematycznie dodawaj do wymieszania mąkę z niebieskiej kukurydzy BLUECORN, pszenną oraz wiórki kokosowe.
  2. Dodaj mleko i wymieszaj ciasto lecz uważaj, aby nie było zbyt rzadkie (powinno być gęste).
  3. Ubij białka jajek na gęsto i dodaj do ciasta. Dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
  4. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Przełóż masę do formy. Zredukuj temperaturę do 180°C i piec ciasto przez 40 minut.

SMACZNEGO :)


Przygotowanie: Gabriele Staab, Germany

Więcej zdjęć: