Przepisy
Bezglutenowy chlebek a’la pita

Bezglutenowy chlebek a’la pita

Składniki:

  • 100 g mąki bluecorn
  • 100 g mąki z tapioki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu i fosforanów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 200 ml wody 

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz soku z cytryny dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto za pomocą łyżki lub szpatułki silikonowej, na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze raz wyrobić. Przełożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarować w okrągły placek grubości 0,5 cm. Piec 20 minut w 200 stopniach. Ciasto urośnie i utworzy się w nim dziura. Upieczony placek kroimy w trójkąty i faszerujemy świeżymi warzywami i sosem holenderskim.


Smacznego!

Źródło:

Przepisy Anny Szewczak