Pizza z brokułem i burakiem
Składniki:
- 150g mąki bluecorn,
- 150g bezglutenowej mąki owsianej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu i fosforanów),
- 6 łyżek oliwy,
- szczypta soli,
- 200ml wody
Na wierzch:
- domowy ajvar,
- ugotowany burak,
- duszona cebula
- 1/4 sparzonego brokuła,
- oregano
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na spód umieszczamy w misce i zagniatamy, rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.Z masy formujemy okrąg i rozwałkowujemy go. Spód przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy ajvarem, wykładamy duszoną cebulę, buraka pokrojonego w plastry i różyczki brokuła. Posypujemy oregano. Pieczemy 20 minut.
Smacznego!
Źródło:
Przepisy Anny Szewczak