Zapiekany deser z malinami (na bazie kaszki z niebieskiej kukurydzy)
Składniki:
- 1/2 szklanki mleka (zwykłe lub roślinne)
- 5 pełnych łyżek BIO kaszki z niebieskiej kukurydzy BLUE CORN
- kilka malin
- około 1 łyżki syropu klonowego, syropu z agawy lub innego „słodzidła”
- do podania: chipsy kokosa i listki świeżej mięty
Wykonanie:
Do garnuszka wlewamy mleko, podgrzewamy. Wsypujemy kaszkę, dosładzamy do smaku i mieszamy aż do zgęstnienia. Gęstą kaszkę przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekamy około 10-12 minut.
Po wyjęciu posypujemy chipsami kokosa i zdobimy listkami świeżej mięty. Deser podajemy ciepły.
SMACZNEGO!
Autor:
Magdalena „blog "Słodkie okruszki - piecz i gotuj z sercem"