CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZKI BLUECORN
Składniki:
- 1,5 szklanki kaszy z niebieskiej kukurydzy bluecorn.pl
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 100g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka roślinnego
- 0.5 szklanki oliwy/rozpuszczonego oleju kokosowego
- 2 dojrzałe banany
- 3/4 szklanki cukru kokosowego
- sok z 1 pomarańczy plus starta skórka
- 8 daktyli pokrojonych w drobną kostkę
Wykonanie:
Kaszkę, mąkę, kakao i proszek przesiewamy do miski.
Banany, mleko, olej, cukier kokosowy, sok ze skórką blendujemy. Łączymy składniki i dodajemy pokrojone daktyle. Mieszamy łopatką, wylewamy do prostokątnej formy 20/30 wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika 170c na 30 min.
Dżem:
- 1 opakowanie malin mrożonych
- 3 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki chia
Maliny podgrzewamy w garnku, słodzimy. Dusimy chwilę. Odstawiamy na bok i czekamy, aż przestygną. Dodajemy chia. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
Kiedy ciasto przestygnie, smarujemy dżemem i wcinamy :)
SMACZNEGO!
Zobacz więcej zdjęć
Źródło:
Przepis wykonany przez Holistyczną DietoTerapię