NIEBIESKIE PIEROGI Z NIEBIESKIM SERCEM
Składniki:
Ciasto:
- 200g mąki bluecorn
- 70g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 200mil. gorącej wody
- Łyżeczka oleju
- sól do smaku
Farsz:
- borówki lub jagody
- ew. cukier kokosowy do większej słodkości
Wykonanie:
Oba rodzaje mąki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól, olej i zalewamy to wodą, Mieszamy składniki mikserem do połączenia wszystkich składników. Wykładamy zawartość miski na stolnicę i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wycinamy krążki. Na środek krążka układamy borówki (ewent. dodajemy cukier kokosowy) i formujemy pierogi. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie przez ok 5min., wyciągamy i gotowe.
Smacznego:)