Wielkanoc
BEZGLUTENOWY MAZUREK NA NIEBIESKO

BEZGLUTENOWY MAZUREK NA NIEBIESKO

Składniki:

  • 200g mąki Bluecorn
  • 100g masła
  • 50g cukru
  • zapach wanilinowy
  • ¼ szklanki mleka
  • 1 żółtko

Wykonanie:

Rozpuszczamy masło z cukrem. Przesiewamy mąkę i wsypujemy do miski, dodajemy jajko i miksujemy. Następnie powoli dolewamy masło do mąki, dodajemy 3 kropelki zapachu wanilinowego i mleko, wszystko miksujemy aż ciasto będzie jednolite. Gotową masę wkładamy do zamrażarki na około 20min.
Po tym czasie formujemy placki w kształcie jajek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy mazurka przez 30min w 180stopniach. Gdy ciasto wystygnie, dekorujemy według uznania.

SMACZNEGO!

Więcej zdjęć: