Przepisy
NIEBIESKIE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

NIEBIESKIE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

Składniki na 6 pączków:

  • 7g świeżych drożdży
  • 25ml wody
  • 200g mąki bluecorn
  • szczypta soli
  • 20g miodu/lub cukru
  • 1łyżka oleju kokosowego/lub masła
  • 85g mleka
  • 1 jajko

Przygotowanie:

Roztopić olej z mlekiem zostawić do wystygnięcia. Drożdże i miód podgrzać i wymieszać, zostawić do wystygnięcia. Do miski przesiać mąkę i sól, wlać ostudzone mleko z olejem oraz wbić jajko.
Wyrobić ciasto ( powinno być rzadki i kleiste) Zostawić w misce, w ciepłym miejscu na 1h.
Ciasto uformować w kulki i spłaszczyć od góry.
Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 8 min. Gotowe pączki nadziać ulubioną konfiturą i polukrować.

SMACZNEGO!