Przepisy
Ciasteczka niebiesko-kukurydziano-owsiane

Ciasteczka niebiesko-kukurydziano-owsiane

Składniki:

  • 2 szklanki kaszki Bluecorn
  • 1 szklanka płatków owsianych zmielonych
  • 1/2 szklanka płatków owsianych 
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 150g łuskanych pestek słonecznika
  • 2 łyżeczki śmietany 18%
  • 7 łyżeczek cukru pudru
  • 100g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki wysypójemy na stolnicę i zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na około godzinę. Następinie z kawałków ciasta formujemy małe kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożone kulki spłaszczamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 min.

Więcej zdjęć: