Przepisy
Bagietki Blue

Bagietki Blue

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szkl. wody
  • 20g drożdzy
  • 2 łyżeczki soli
  • 350g mąki Bluecorn

Wykonanie:

Do gotującego się mleka dodać masło i cukier, zawartość mieszać do rozpuszczenia wszystkich składników. Do mleka dolać wodę i całość wystudzić.
W wystudzonej mieszance mleka z wodą rozpuścić drożdże. Wsypać sól i stopniowo dosypywać mąkę cały czas mieszając, tak aby powstało klejące ciasto. Gotowe ciasto formujemy w podłużne wałki i delikatnie nacinamy od góry. Układamy bagietki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 min.

Więcej zdjęć: