Przepisy
Muffinki bezglutenowe Bluecorn

Muffinki bezglutenowe Bluecorn

Składniki (na 10 sztuk):

  • 250 g mąki z niebieskiej kukurydzy
  • 250 ml mleka sojowego lub zwykłego 
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 60 g cukru
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 banany, rozgniecione widelcem
  • opcjonalnie można dodać siemię lniane 1 łyżka(wcześniej namoczyć w odrobinie gorącej wody)

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190 st.

W jednej misce wymieszać suche składniki (mąkę, cukier i sodę), a w drugiej mokre (siemię lniane, mleko, olej i banana). Połączyć zawartość obu naczyń. Masę nałożyć do papilotek.

Piec ok. 20 min., do tzw. suchego patyczka.
Smacznego!

Więcej zdjęć