Przepisy
Popcorn bluecorn rozmarynowo-parmezanowy

Popcorn bluecorn rozmarynowo-parmezanowy

  • Kaloryczność porcji: 277 kcal
  • Cena porcji: 2.52 zł
  • Czas wykonania: 5 minut
  • Liczba porcji: 4
  • Trudność przygotowania przepisu: Łatwa
  • Autor: Jedzenarium

Składniki (4 porcje)

Składniki:

  • olej rzepakowy - 2.00 łyżka (30 ml),
  • popcorn z ziaren niebieskiej kukurydzy – 200.00 g,
  • sól (himalajska) - 4.00 szczypta (2 g),
  • ser parmezan - 4.00 łyżka (32 g),
  • rozmaryn (drobno posiekany) - 2.00 łyżeczka (6 g)

Przygotowanie:

Do garnka wlej olej następnie wsyp ziarna kukurydzy.
Przykryj garnek i na średnim ogniu praż ziarna kukurydzy co jakiś czas mieszając garnkiem nie otwierając jednak pokrywki.
Gdy wszystkie ziarna będą śnieżnobiałe, przypraw popcorn do smaku solą, posyp parmezanem oraz posiekanym rozmarynem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.