Przepisy
Zapiekany deser z malinami (na bazie kaszki z niebieskiej kukurydzy)

Zapiekany deser z malinami (na bazie kaszki z niebieskiej kukurydzy)

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka (zwykłe lub roślinne)
  • 5 pełnych łyżek BIO kaszki z niebieskiej kukurydzy BLUE CORN
  • kilka malin
  • około 1 łyżki syropu klonowego, syropu z agawy lub innego „słodzidła”
  • do podania: chipsy kokosa i listki świeżej mięty

Wykonanie:

Do garnuszka wlewamy mleko, podgrzewamy. Wsypujemy kaszkę, dosładzamy do smaku i mieszamy aż do zgęstnienia. Gęstą kaszkę przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekamy około 10-12 minut.

Po wyjęciu posypujemy chipsami kokosa i zdobimy listkami świeżej mięty. Deser podajemy ciepły.

SMACZNEGO!

Autor:

Magdalena „blog "Słodkie okruszki - piecz i gotuj z sercem"