Przepisy
CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZKI BLUECORN

CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZKI BLUECORN

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy z niebieskiej kukurydzy bluecorn.pl
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 0.5 szklanki oliwy/rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 2 dojrzałe banany
  • 3/4 szklanki cukru kokosowego
  • sok z 1 pomarańczy plus starta skórka
  • 8 daktyli pokrojonych w drobną kostkę

Wykonanie:

Kaszkę, mąkę, kakao i proszek przesiewamy do miski.
Banany, mleko, olej, cukier kokosowy, sok ze skórką blendujemy. Łączymy składniki i dodajemy pokrojone daktyle. Mieszamy łopatką, wylewamy do prostokątnej formy 20/30 wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika 170c na 30 min.

Dżem:

  • 1 opakowanie malin mrożonych
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 4 łyżki chia

Maliny podgrzewamy w garnku, słodzimy. Dusimy chwilę. Odstawiamy na bok i czekamy, aż przestygną. Dodajemy chia. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
Kiedy ciasto przestygnie, smarujemy dżemem i wcinamy :)

SMACZNEGO!

Zobacz więcej zdjęć

Źródło:

Przepis wykonany przez Holistyczną DietoTerapię